Masallar

Wiki Article



Kurnaz insan hikayesi, Ormanın derinliklerinde kocaman bir sarayda evetşamakta olan bir kurnaz insan varmış. Aldanmaz kayırıcı herkesten uzak evetşamakta ve insanoğluın ona ziyan vereceğinden korkmaktaymış. Seneler önce kötü kalpli bir cadı tarafından lanetlenen aldanmaz insan eskiden…

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 sayılı Rey ve Konuşma eserleri Kanunu ve 5237 skorlı Türk Ukubet Kanununda mahal düzlük hukuki ve cezai yapmış oldurımlara yayımcı olurlar.

Bu ruz bir masalla daha uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye rağmen taçımda bulunduğunu hissediyorum…

Bir varmış bir yokmuş… Geçmiş mevsim içre kalbur saman zarfında masmavi derinliklerde, pırıl pırıl parlayan bir okyanusta yaşayan çokluk kızı…

En tatlı kesik masallar beyninde yer yer bu masalda papatya ve kuşun dostluğu da omuzdaşlık namına çocuklara çok hayırlı bir örnek olurken, az çok kesik ama dokunaklı bir masaldır.

Kuş gene ortaya çıktığında ona kırmızı bir taş vermiş ve birçokmış. Keloğlan bu taş ile saraya ulaşmış ve kuş gine önsına çıkmış tam bu anda kuşa sinirlenen Keloğlan taşı kuşa fırlatmış ve kuş güzeller güzeli prensese dönüşmüş.

Bu masalda da gine kendini kurtarmayı temelaran Keloğlan ve nihayetinde gine prenses ile izdivaç etmek karınin doğru kazanmıştır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

masallar

Bir dahaki sefere tefsir yaptığımda kullanılmak üzere hamleı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Bir varmış bir yokmuş önceki çağ dâhilin bile kalbur saman içinde develer tellal iken pireler berber iken ormanın derinliklerinde canlı…

Ona bir can ormana kutsuz ve münkesir kalbiyle girmiş olduğu vakit hissederiz demiş. Yalnız ona illet hakeza bulunduğunu sormaya başlangıçlamışlar. O da benim hiç arkadaşım yok ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın münasebet kutsuz olduğunu anladıktan sonrasında ormanda kâin yerdegezen, geyik, arslan kabil daha pek çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını sağış.

Aynı zamanda yalnızca ailenin kazandığı paranın değil kendilerinin say vererek kazandıkları paranın da değerini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu konuda çocuklarına bu hikayeyi kesinlikle okutması ve üzerinde düşünmelerini esenlaması önemli bir kulaklıım olacaktır.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler yoluyla hayata üstüne dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

İyilik perisi, Çok uzak diyarlarda her insana muavenet geçirmek talip ve yardım ettiğinde hümayun olan bir peri yaşarmış. bu periye kâinat iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diye seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı varsa çabucak taliına masraf…

Genç yakışıklı ile kızın saat geçirmelerine müsaade vermiş. Beraberinde dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Vakit kaybetmeden Bileğirmencide tanılamamış evetğu rüfekaına sav vererek halıyı iki taraftan kaldırmalarını gerek. İki arkadaşı da yanlarına geldiği üzere her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı bundan sonra normal bir halı değilmiş. Onun adı artık uçan halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page